Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Culinair

De Pionono, een heerlijk gebakje met een verhaal

De geschiedenis van de Pionono gaat terug tot het jaar 1897, toen Ceferino Isla González een banketbakkerszaak opende in de Calle Real in Santa Fe, Granada. Op de werkplaats van Manuel ‘el Gallego’ had hij de finesses van het banketbakkersvak geleerd en hij was nu klaar om zelf aan de slag te gaan.

Lees verder

Chanquetes: Een verboden delicatessen

Afgelopen week zag ik ze sinds lange tijd weer eens in een restaurant: gefrituurde ‘chanquetes’, een eenvoudig maar populair gerecht dat bekend staat als een delicatesse, om te nuttigen als tapa tussendoor of als voorgerecht bij een uitgebreide maaltijd.

Lees verder

Het vijgenseizoen

De vijgenboom (Ficus Carica) vindt zijn oorsprong in Klein-Azië bij de Egeïsche Zee. In vele oude culturen werden vijgen al enorm gewaardeerd; in de tijd van de Romeinen werd de vrucht vanwege zijn fijne textuur, zoete smaak en rijke aroma als een grote luxe beschouwd en met de start van het vijgenseizoen werd de zomer ingeluid.

Lees verder

Arganolie: Een waardevol en smaakvol product uit Marokko

Zo’n tien jaar geleden kocht ik een flesje met arganolie in Marokko en ik was verrast door de volle en nootachtige smaak. De laatste tijd wordt er steeds meer geadverteerd met deze bijzondere olie en zie je in reformwinkels allerlei cosmetische varianten liggen.

Lees verder

Verwarring bij een zomers voorgerecht: Gazpacho en Salmorejo

Als de temperaturen stijgen en de tomaten rijp en sappig zijn, is het tijd voor een zomers, verfrissend, gezond en heerlijk voorgerecht: koude soep, zoals ‘gazpacho’, ‘salmorejo’ en ‘porra’.

Lees verder

Brood in alle soorten en maten

Slechts enkele basis-ingrediënten heb je ervoor nodig en toch kun je er eindeloos mee variëren: brood heeft zich ontwikkeld tot een van de meest diverse voedingsmiddelen, met verschil in vorm, textuur en smaak.

Lees verder

Route langs de "Dulces de Navidad"

Zoals in Nederland de chocoladeletters, marsepein en pepernoten ver voor Sinterklaas al in de schappen liggen, is dat ook steeds meer het geval in Spanje met de ‘dulces de Navidad’, zoals ‘turrones’, ‘mazapanes’ en ‘polvorones’.

Lees verder

Het rode sap van de Tuno Indio, de Cactusvrucht

De cactusvrucht zal bij de meesten zomerse beelden oproepen van straatverkopers die met handschoenen aan de zoete en verfrissende vruchten van hun stekels ontdoen.

Lees verder

Copyright © 2019 Zigtema Idiomas