Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Cultuur & Geschiedenis

Wim Kuipers, eigen plein in El Ejido (Spanje)

De grenzeloze en belangeloze inzet van Wim Kuipers voor de gemeente El Ejido in de provincie Almería is vereeuwigd in een plein, de ‘Plaza Wim Kuipers’.

Lees verder

De messenslijper

Een paar weken geleden hoorde ik sinds tijden weer het indringende en zeer herkenbare fluitje van de ‘messenslijper’ die om de zoveel tijd op zijn brommertje door de straten van Torremolinos rijdt en de restaurants maar ook omwonenden weer voorziet van goed geslepen messen.

Lees verder

Herfsttraditie: las castañas asadas

Vanaf half september zie je de kraampjes met gepofte kastanjes weer verschijnen in de provincie Málaga. Op straat vormen zich grote rookwolken en de hitte van het vuur verspreidt zich. Hier in het zuiden merken we weinig van de seizoenswisselingen, maar met het rapen van de eerste kastanjes wordt ook de herfst ingeluid. Ieder jaar weer een gezellig tafereel op straat.

Lees verder

El Ejido, een unieke en veelzijdige gemeente in Andalusië

In september dit jaar stond ik tijdens mijn bezoek aan El Ejido, in de provincie Almería, versteld van de schoonheid van deze nog grotendeels ongerepte en veelzijdige omgeving, met bovendien het beste klimaat van Europa.

Lees verder

Semana Blanca en Día de Andalucía

Tijdens de ‘Semana Blanca’ zijn de scholen in Andalusië gesloten om de extra feestdagen die in veel andere delen van Spanje gevierd worden, te compenseren. De feriaweek wordt in Málaga bovendien in augustus gehouden, een maand waarin de scholen gesloten zijn.

Lees verder

Tapas, tapeo, tapear

In Spanje horen deze borrelhapjes er echt bij. In bijna ieder café of restaurant is het de gewoonte om een hapje te serveren bij een drankje (alcoholisch of niet). Zo’n hapje dat vaak hartig is, bestond vroeger bijna altijd uit een plakje ham; tegenwoordig is er een enorme keuze aan tapas

Lees verder

La Once loterij

Op iedere hoek van de straat ziet u wel iemand die lootjes probeert te verkopen, dat zijn vaak mensen van de ONCE loterij. ‘La Organización Nacional de Ciegos Españoles’ (ONCE) is een genootschap zonder winstoogmerk. Het staat symbool voor de Nationale Blindenorganisatie en is de enige loterij in Spanje die georganiseerd wordt ten behoeve van het goede doel.

Lees verder

De zichtbare geschiedenis van Torremolinos en Benalmádena

De provincie Málaga kent een interessante geschiedenis. Gelukkig zijn er diverse oude foto’s en ansichtkaarten bewaard gebleven.

Lees verder

Copyright © 2019 Zigtema Idiomas