Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Onderwijs & Opvoeding

De moedertaal is de basis

Op 21 februari a.s. wordt door de UNESCO wederom de ‘Internationale Dag van de Moedertaal’ gevierd, ter nagedachtenis aan de strijd in Pakistan in 1952.

Lees verder

Onderwijs in Spanje

In Spanje kunt u vanaf 3 jaar tot en met 18 jaar kiezen voor een staatsschool/lokale school (colegio/instituto público, Spaanstalig). Onder lokaal onderwijs verstaan we scholen die opleiden volgens een lesprogramma dat is voorgeschreven door het land van vestiging. Dit onderwijs is in Spanje gratis.

Lees verder

Mag ze een snoepje?

Wat heb ik deze zin de afgelopen tijd vaak gehoord. Tot haar derde jaar bleef het gelukkig binnen de perken, maar sinds mijn dochter drie jaar is, lijkt de vraag: “Mag ze een snoepje?” standaard te zijn in Spanje.

Lees verder

Opgroeien in Spanje, studeren in Nederland of België

De laatste jaren nemen meertalige leerlingen steeds vaker het besluit nemen te gaan studeren in Nederland of Vlaanderen.

Lees verder

Scholenzoeker

De inschrijvingsperiode voor de staatsscholen in Spanje is weer afgerond: in maart hebben vele ouders hun kinderen opgegeven voor het nieuwe schooljaar.

Lees verder

Project "Meertaligheid"

Een van onze verbeterpunten op de Nederlandse school, naast het spelling- en klankonderwijs, is woordenschatverwerving.

Lees verder

Bellenblaasspektakel Burbuja JaJa

De economische crisis in Spanje heeft er indirect voor gezorgd dat Angelines en Julio zich hebben ontpopt tot...

Lees verder

Het handschrift verdwijnt

De schrijfles vond ik op de basisschool toch wel het leukst vroeger. Vooral toen we na de losse letters geleerd te hebben....

Lees verder

Handige spellingtips

Een type- of spelfout is zo gemaakt en de meeste mensen lezen er overheen. Slechts enkelen zullen de fout daarna opmerken.

Lees verder

Copyright © 2019 Zigtema Idiomas