Over Hester Zigtema

Mijn naam is Hester Zigtema. In 1999 ben ik met mijn Nederlands-Spaanse man geëmigreerd naar Zuid-Spanje, waar we nog steeds met veel plezier wonen en sinds twee jaar een toeristisch appartementencomplex runnen. Onze dochter Sienna van bijna 9 jaar wordt tweetalig opgevoed.
Ik heb Frans gestudeerd en heb me vervolgens bekwaamd tot leerkracht basisonderwijs via de DigiPabo.

In 2005 ben ik gestart in het Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs in Spanje (NTC), eerst als lerares en vervolgens ook als schoolleider; dit heeft zich steeds meer uitgebreid met online lessen wereldwijd. Ik geef groepslessen op locatie via 'Stichting NTC Parasol Costa del Sol' en de online lessen Nederlands geef ik voornamelijk via 'Nederlands Onderwijs op afstand'. Beide organisaties zijn NOB-scholen en worden gecontroleerd door de Inspectie voor Onderwijs.

Zigtema Idiomas

Sinds 2014 vat ik de diverse activiteiten samen in de onderneming: Zigtema Idiomas. Voor taalonderwijs (veelal online, via Skype of Zoom), examentrainingen en –afname en onderwijskundig advies. Bovendien werk ik als corrector en revisor en vertaler.

Mijn interesses liggen o.a. bij meertaligheid en klankonderwijs. De diversiteit in niveaus en leeftijden, het enthousiasme van leerlingen en het leerrendement dat hoog ligt bij online lessen, maken dat ik dit werk heel graag doe.