Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Tradities

De kerstboom - een gedicht uit vroegere tijden

Een aardig klein dennetje stond in het bos En kon op een plekje, vol bloemen en mos Van lucht en van zonlicht genieten Maar… ’t dacht niet aan zon en achtte geen licht Het streven van ’t boompje was hierop gericht Nog sneller naar boven te schieten!

Lees verder

Een tijdloos kerstverhaal

Sytze Dijkstra was een eenzaam mens. Hij had geen vrouw of kinderen, hij had geen vrienden. Hij had geld! Ja, hij was rijk en geleerd. Misschien was hij wel de knapste man van het dorp, vonden de boeren. Notaris Dijkstra had veel invloed en macht. Bijna niemand durfde hem tegen te spreken.

Lees verder

De dennenboom - een kerstgedicht uit vroegere tijden

In de laatste dagen van het jaar Roep ik de bomen bij elkaar. Ze deden goed, maar ook vaak kwaad En vroegen mij als Woudreus dan om raad.

Lees verder

Gewoonten, gebruiken en bijgeloof bij geboorte

In Spanje is het niet heel gebruikelijk om een geboortekaartje te versturen. Vooral vroeger werden als cadeau wel (chocolade) sigaren cadeau gedaan bij de geboorte van een jongetje. Als het een meisje was, werd gekozen voor chocolaatjes.

Lees verder

Copyright © 2019 Zigtema Idiomas